Menu Sluiten

De afgelopen tijd maakte ik gebruik van een bijenkorf creditkaart, eigenlijk een mastercard met een punten spaarsysteem waardoor je punten spaarde bij aankopen. Daarnaast zoals als bijna alle creditkaarten zaken als aankoopbescherming. Nadeel van de kaart was dat hij geen apple pay ondersteunde en dat de beveiliging erg strikt was, de bijbehorende app om transacties te authenticeren kon bijvoorbeeld maar op 1 telefoon tegelijk ge├»nstalleerd worden. Volgend jaar stopt de bijenkorf met deze creditcard, die dan wordt omgezet in een “Mastercard black”, zonder spaarsysteem. Op zoek dus naar een alternatief…

Het beste alternatief lijkt de american express (amex) gold creditcard, ondersteuning voor apple pay, een goede app, een spaarsysteem, aankoopbescherming en zelfs extra’s als “airport lounge access. Als je via mijn vriendenlink de amex gold aanvraagt dan is die het eerste jaar gratis en krijg je (en ik ook) ook nog eens 20.000 punten (Membership Rewards) cadeau. Nadeel: de kaart wordt in Nederland minder goed geaccepteerd dan bijvoorbeeld de mastercard, hoewel het volgens mij wel meevalt, de meeste grote spelers als bol, amazon, maar ook de bijenkorf, jumbo en sommige albert heijns accepteren hem. Dit moet ik de komende tijd nog ontdekken.

App / website

Mijn eerste indruk van de telefoon app en de website zijn goed. Het activeren van de kaart ging aanvankelijk wat stroef maar na een belletje met de helpdesk meteen verholpen. Apple pay en de amex app installeren op 2 telefoons probleemloos, ook de kaart koppelen aan bijvoorbeeld paypal of google (voor mijn nest abonnement) ging zonder problemen. Voordeel: de 2 factor authenticatie die steeds vaker bij online aankopen nodig is kan zowel per sms als per e-mail dus als je de kaart met je partner deelt kun je een gemeenschappelijk e-mail adres gebruiken. De app en de website zijn overzichtelijk en vooralsnog probleemloos.

Membership Reward

Je kunt kiezen voor een kaart met membership rewards (punten) of flying blue airmiles. De miles zijn met name interessant voor mensen die veel vliegen met klm of airfrance, de membership rewards zijn meer algemeen gebruikbaar, je kunt er bv een (bijenkorf/bol) cadeaukaart voor kopen waarbij 12500 punten 50 euro waard is (de welkomstbonus is dus een kleine 100 euro) maar je kunt ze ook omzetten naar airmiles (van klm of andere vliegmaatschapijen) of andere voordelen. Bij de gold kaart spaar je 1,2 punt per uitgegeven euro bij de goedkopere kaarten minder.

Jaarkosten

Je hebt verschillende kaarten met verschillende tarieven en membership rewards. Na het eerste jaar betaal je 16,50 per maand voor de gold kaart maar niets houd je natuurlijk tegen na een jaar een nieuwe kaart op je partners naam aan te vragen (inclusief vriendenbonus) en weer een gratis jaar te hebben.

Aanmelden amex gold: vriendenlink

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.